Taidelasinäyttely Ilolassa

Liisa Heimolla, X-Glassin toisella perustajalla, on pitkä kokemus taidelaseista. Nyt hänen ensimmäinen taidenäyttely on nähtävillä Ilolassa, taidelagalleria Gallerianin tiloissa.

Näyttelyn nimi on Sirpaleista luotuja tarinoita. Osa lasitöistä ovatkin Liisalle hyvin henkilökohtaisia. Ne kertovat omasta elämästä ja unelmista. Jotkut ovat puolestaan hetkellisistä inspiraation lähteistä syntyneitä teoksia. Vaikka näyttely on pieni pyrkii se silti olemaan monipuolinen ja tarjoamaan jokaiselle kävijälle jotain. Näytillä on niin värikkäitä lasitöitä kuin kirkkaasta lasista tehtyjä teoksia, aina abstraktista lyijylasityöstä konkreettiseen lasiesineeseen. Tarkoitus on ollut tehdä näyttävä ja samalla helposti lähestyttävä näyttely.

Liisan tavoite on ollut käyttää useita eri lasitekniikoita näyttääkseen mitä kaikkea lasista voi saada aikaan. Näyttelyssä onkin esitteillä muun muassa tiffany-tekniikalla ja lyijylasitekniikalla luotuja töitä, mutta myös lasinsulatusta.

liisa_heimo_taidelasi.jpg

Lasitöissä on tarkoituksella käytetty useita eri lasityyppejä kuten koneantiikkilasia, aitoa antiikkilasia ja opaalilasia. Materiaalien erot näkee selvästi ja samalla voi huomata lasin monimuotoisuuden.

Mitä missä ja milloin:
Liisa Heimon taidelasinäyttely – Sirpaleista Luotuja Tarinoita
Gallerian, Vadetintie 4, Ilola
Avoinna: to-pe 16:00-18:00 ja la-su 12:00-16:00
Sisäänpääsy: Ilmainen

Edellinen
Edellinen

Pink Space - Helsinki Design Week

Seuraava
Seuraava

Talvi tulee